دسته‌هامقالات

بهترین برنج ایرانی

بهترین برنج ایرانی

بهترین برنج ایرانی

بهترین برنج ایرانی چه نام دارد؟ آیا انواع برنج ایرانی را می شناسید؟ آیا می دانید برای خرید برنج باید به چه پارامترهایی توجه کنید؟ آیا از ویژگی های یک برنج خوب و با کیفیت اطلاع دارید؟

اگر برای سوالاتی که در بالا پرسیدیم هیچ جوابی ندارید، در ادامه متن با ما همراه باشید تا در مورد بهترین نوع برنج ایرانی و مشخصاتی که دارد، اطلاعاتی را به دست آورید.

انواع برنج ایرانی

در حداقل ترین حالت ممکن، هر ایرانی در طول هفته، 3 بار برنج میل می کند؛ این واقعیت به خوبی بیان می کند که ما ایرانی ها برنج را خیلی دوست داریم. برای ما ایرانی ها برنج و طعم آن مهم است و به همین سبب که امروزه انواع برنج ایرانی با طعم ها و عطرهای متفاوت در کشورمان کشت می شود. انواع برنج ایرانی که در حال حاضر در کشورمان کاشته می شود به شرح زیر است:

 

انواع رنج ایرانی

 

1.برنج هاشمی

برنج هاشمی یک نوع برنجی ایرانی با کیفیت است و ویژگی ها و مزیت های زیر را دارد:

  • برنج هاشمی یکی از انواع برنج دانه بلند است.
  • دانه های این برنج بعد از پخت از هم جدا می شوند.
  • طبخ عالی و عطر منحصر به فرد از دیگر برتری این برنج است.
  • قیمت آن از قیمت برنج کشت دوم کمتر است.
  1. برنج طارم

از دیگر انواع برنج که در کشورمان ایران کشت می شود، برنج طارم است. برنج طارم، انواع و اقسام متفاوت داشته و در شهرهای شمالی کشورمان مانند گلستان، گیلان و مازندران کاشته می شود. مزیت های این برنج به شرح زیر است:

  • کیفیت این برنج حتی تا چند ساعت بعد از پخت به خوبی حفظ می شود.
  • عطر و طعم بی نظیری دارد.
  • کسانی که از خوردن برنج های عطری لذت می برند، از طرفداران برنج طارم به شمار می روند.
  1. برنج صدری

برنج صدری نیز یکی از با کیفیت ترین انواع برنج است و استان گیلان، بهترین شرایط را برای کشت این برنج دارد. مشخصات برنج صدری به شرح زیر است:

  • دانه های برنج صدری بعد از پخت قد می کشند.
  • عطر بسیار خوبی دارد.
  • بسیار خوش پخت است.
  • کسانی که دوست ندارند بعد از خوردن برنج، احساس سنگینی داشته باشند، خوب است برنج صدری خریداری کنند؛ زیرا این برنج، بعد از پخت، سبک است.
  • نرمی آن تا چندین ساعت حفظ می شود.
  • اگر دانه های برنج صدری را با انگشتان دستتان مالش دهید، چربی آن را به خوبی حس خواهید کرد.

قیمت برنج ایرانی

  1. برنج قهوه ای

برنج قهوه ای، یک طایفه جدا از برنج ایرانی نیست؛ برنج سفید، برنجی است که در کارخانه های شالیکوبی پوسته رویی آن حذف شده است، اما برنج قهوه ای، قبل از جدا شدن پوسته، حرارت دیده و مواد معدنی و ویتامین هایی که در پوسته وجود دارد به داخل مغز و یا همان دانه های برنج نفوذ می کند. با نفوذ این مواد به داخل برنج، رنگ دانه ها تغییر کرده و قهوه ای می شوند. مشخصات برنج قهوه ای به شرح زیر است:

  • دانه های این برنج قهوه ای است.
  • این برنج سبوس داشته و مواد مغذی زیادی در آن وجود دارد.
  • نسبت کربوهیدرات و مواد معدنی آن از برنج هایی با دانه های سفید بالاتر است.
  1. برنج عنبربو

از دیگر انواع برنج کشت در کشورمان، برنج عنبربو است. این نوع برنج در اغلب شالیزارهای کشورمان، کشت می شود و کاشت آن محدود به استان های شمالی کشور نیست. مشخصات برنج عنبربو به شرح زیر است:

  • اغلب استان های کشور، مانند تهران علاقه زیادی به میل کردن این نوع برنج دارند.
  • عطر و طعم این برنج قابل رقابت با برخی انواع برنج، مانند طارم و هاشمی است.
  • شهرهای اصفهان، ایلام و خوزستان از جمله تولیدکنندگان این برنج هستند.
  • برنج عنبربو برای مهمانی ها و مراسم رسمی مناسب نیست و برای مصرف خانگی انتخاب بهتری است.

قیمت برنج ایرانی

  1. برنج دم سیاه

از دیگر انواع برنج در کشورمان، برنج دم سیاه است. این برنج به خانواده برنج صدری تعلق داشته و تنها کشاورزان استان گیلان هستند که این برنج را کشت می کنند. مشخصات زیر، متعلق به برنج دم سیاه است:

  • این نوع برنج بازدهی کمی از نظر تولید دارد.
  • کشاورزان سنتی این برنج را کشت می کنند.
  • قیمت برنج دم سیاه از برنج هاشمی، بالاتر و از برنج طارم فریدونکنار، پایین تر است.
  • کیفیت خوبی دارد.
  • کشاورزان آستانه اشرفیه و لاهیجان برنج دم سیاه را کشت می کنند.
  1. برنج فجر

یکی از انواع برنج ایرانی که در بیشتر مناطق شمالی کشورمان کشت می شود، برنج فجر است. مشخصات و ویژگی های برنج فجر به شرح زیر است:

  • برنج فجر، برنجی است که کیفیت خوبی در هنگام پخت دارد.
  • شباهت زیادی بین این نوع برنج و برنج طارم مشاهده می شود.
  • عطر و بوی بهتری در مقایسه با برخی انواع برنج ایرانی دارد.
  • برنج فجر، محبوبیت زیادی بین ایرانی ها دارد.
  1. برنج ندا

برنج ندا، حاصل تحقیقات و تلاش های دکتر قربانعلی نعمت زاده است. حروف اول سه کلمه نعمت زاده، دانشگاه و آمل را در کنار هم قرار داده اند و واژه به دست آمده را به عنوان نام این برنج انتخاب کردند. مشخصات زیر، متعلق به برنج ندا است:

  • از ترکیب سه نوع برنج حسن سرایی، آمل-3 و سنگ طارم به وجود آمده است.
  • خوش پخت بوده و عطر شگفت انگیزی دارد.
  • از جمله برنج های اصلاح شده به شمار می رود و عملکرد خوبی دارد.
  1. برنج شیرودی

یکی از انواع برنج پر محصول در شمال کشور، برنج شیرودی است. این برنج برای اولین بار در استان مازندران کشت و برداشت شد و مشخصات زیر را دارد:

  • برنج شیرودی، کیفیت و عطر پایین تری نسبت به برنج طارم و هاشمی دارد.
  • قیمت آن از قیمت دو نوع برنج هاشمی و طارم کمتر است.
  • در اغلب اداره ها و یا مجالس این نوع برنج را پخت می کنند؛ زیرا قیمت مناسب تری دارد.
  • ظاهر آن شباهت زیادی به ظاهر برنج هاشمی دارد.
  • قیمت برنج شیرودی با قیمت برنج فجر برابری می کند.

قیمت برنج ایرانی

  1. برنج کشت دوم

از دیگر انواع برنج ایرانی، برنج کشت دوم است؛ برخی از کشاورزان بعد از برداشت اول برنج، مجددا اقدام به کشت برنج در همان زمین می کنند؛ به این برنج، برنج کشت دوم می گویند. برنج کشت دوم را یکی از بی نقص ترین انواع برنج در ایران می دانند.

برنج کشت دوم از نظر طعم، عطر و پخت، فوق العاده است؛ اگر می خواهید طعم بهترین برنج ایرانی را بچشید حتما برای یک بار هم که شده برنج کشت دوم را خریداری کرده و میل کنید. برنج کشت دوم را در مرداد ماه کاشته و در ماه آبان برداشت می کنند. برنج کشت دوم را از ارقام زودرس انتخاب می کنند و در ضمن، رقم انتخاب شده برای کشت دوم باید به سرمای فصل پاییز مقاومت داشته باشد.

مواردی که در ادامه ذکر کرده ایم، مشخصات برنج کشت دوم است:

  • برنج کشت دوم در استان مازندران و در شهرهای بابلسر و فریدونکنار کشت می شود.
  • برنج کشت دوم باید در جاهایی کشت شود که بستر آب بندان مناسب است.
  • مرطوب بودن آب و هوا دیگر پیش شرط مورد نیاز برای کشت برنج دوم است.
  1. برنج علی کاظمی

از دیگر برنج های ایرانی کشورمان، برنج علی کاظمی است. این برنج از خانواده برنج صدری است و در استان گیلان و بیشتر در شهرهای صومعه سرا، تالش، شفت، رشت و فومن کشت می شود. مشخصات برنج علی کاظمی به این شرح است:

  • این برنج بسیار خوش پخت است.
  • طول دانه های آن در حالت خشک 7 میلی متر و بعد از پخت به حدود 12 میلی متر می رسد.
  • دانه های این برنج در مقایسه با برنج دم سیاه و هاشمی، تپل تر است و بعد از پخت، باد می کند.
  • عطر و طعم خوبی از این برنج به مشام می رسد.
  • برنج علی کاظمی برای مصارف خانگی مناسب است؛ زیرا احتمال شفته شدن آن زیاد است.
  • قیمت مناسب برنج علی کاظمی از دیگر مشخصات این برنج است.

بهترین برنج عطری ایرانی

بهترین برنج عطری ایرانی

در شمال کشورمان، برنج های عطری زیادی کشت می شود. نام چندین بهترین برنج عطری ایرانی در ادامه آورده شده است:

  • برنج صدری
  • انواع برنج طارم
  • برنج هاشمی

برنج صدری دم سیاه از نظر عطر بر سایر برنج های موجود در کشور برتری دارد. عطر این نوع، شما را از خود بی خود کرده و کاری می کند که به میل کردن دیگر انواع برنج رضایت ندهید. برنج طارم محلی و برنج علی کاظمی نیز از نظر عطر و طعم در جایگاه خوبی قرار دارند.

برنج ایرانی و ویژگی های آن

زمانی می توانیم یک برنج ایرانی را با کیفیت بخوانیم که ویژگی های زیر را داشته باشد:

  • تمامی دانه های برنج با کیفیت، یک رنگ هستند.
  • برنج هایی که در آنها آفت و یا حشره وجود ندارد، برنج با کیفیتی به شمار می روند.
  • رنگ برنج با کیفیت، نیمه بلوری و اندکی کدر است.
  • برنج های با کیفیت، خشک هستند و رطوبت ندارند.
  • بهترین برنج ایرانی، عطر و طعم بی نظیری دارد.
  • دانه های برنج ایرانی با کیفیت، خط عرضی ندارند. اگر یک دانه برنج را به صورت عمودی در دست بگیرید، نباید هیچ خط عرضی روی آن به چشم بخورد.

 

قیمت برنج ایرانی

موضوعی که واضح و شفاف به نظر می رسد این است که هر قدر یک برنج از نظر عطر، طعم و پخت عملکرد بهتری داشته باشد، قیمت آن نیز بالاتر است. کیفیت به شدت تحت تاثیر شرایط آب و هوایی و سایر شرایط کشت قرار دارد. اگر یک رقم از برنج را در دو ناحیه متفاوت بکارید، در نهایت دو نوع برنج با خصوصیات کیفی و کمی متفاوت برداشت خواهید کرد. همین عوامل باعث شده که برنج ایرانی با قیمت های متفاوتی در کشورمان عرضه شود.

فروش برنج ایرانی

فروش برنج ایرانی در کشورمان به روش های گوناگونی امکان پذیر شده است. شما امروزه، هم می توانید با رفتن به فروشگاه های محل زندگی تان بهترین برنج ایرانی را خریداری کنید و هم به صورت اینترنتی برای خرید برنج اقدام کنید. خرید برنج به صورت اینترنتی به شما امکان می دهد، برنجی با کیفیت را با مناسب ترین قیمت خریداری کرده و میل نمایید.

خرید اینترنتی برنج، به شرط کلاهبردار نبودن سایت، باعث می شود که شما برنجی با کیفیت و با طعم و عطر عالی را در مناسب ترین قیمت، خریداری کرده و میل نمایید. حیف است که با وجود انواع برنج با کیفیت در کشورمان، فریب دلالان را خورده و با خرید به صورت حضوری، خود را از میل کردن پلویی خوش بو و خوش عطر محروم کنید.

قیمت و خرید برنج ایرانی

خرید بهترین برنج ایرانی

خرید بهترین برنج ایرانی نیاز به اطلاعات و تجربه دارد. اگر می خواهید به مانند یک حرفه ای، برنج بخرید، نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • برنج های ایرانی اصل و با کیفیت، عطر و طعم خوبی دارند.
  • برنج های تازه سفت نیستند و با فشار یک انگشت به راحتی از وسط به دو نیم تقسیم می شوند و می شکنند.
  • یک برنج ایرانی با کیفیت، یک دست است و تمامی دانه های آن یک شکل و رنگ هستند.
  • دانه های برنج با کیفیت، کاملا شبیه به هم هستند.
  • یک برنج با کیفیت، استخوانی رنگ است.

وقتی می خواهید یک برنج ایرانی معطر خریداری کنید، ابتدا مقداری از آن را داخل مشت خود بریزید؛ با دهان، به آن بدمید و سپس آن را بو کنید. اگر بو و عطر خوبی از آن به مشامتان رسید، بدانید که این برنج کیفیت خوبی دارد.

در ضمن، اگر می خواهید یک کیسه برنج ایرانی با کیفیت خریداری کنید، به سراغ فروشگاه های معتبر بروید. این فروشگاه ها با ارائه برنجی بی کیفیت، اعتبار خود را زیر سوال نبرده و برای رضایت مشتری تمام تلاش خود را به کار می گیرند.

گرانترین برنج ایرانی

وقتی می گویید گران ترین برنج ایرانی را خریداری کرده اید، به این معنی نیست که برنج مذکور، کیفیت بالایی دارد؛ با مراجعه به مغازه های لوکس و لاکچری شهر، امکان خرید گران ترین برنج برایتان فراهم است. اگر رغبتی به خرید حضوری برنج ندارید، می توانید به سایت هایی مراجعه کنید که برنج را به صورت غیر حضوری و آنلاین می فروشند. این سایت ها، برنجی با کیفیت را با قیمتی مناسب به شما می فروشند؛ پس فریب محلی که برنج را از آنجا می خرید، نخورید.

موضوع دیگری که خوب است در مورد گران ترین برنج بدانید این است که معمولا برنج کشت دوم به دلیل بهتر بودن طعم و عطر نسبت به بقیه برنج های موجود در کشور، قیمت بالاتری داشته و به دلیل مشخصات ویژه ای که دارد، یک سرو گردن بالاتر از بقیه برنج های ایرانی قرار گرفته است. برخی کشاورزان، برنج کشت دوم را فقط برای خود کشت می کنند و به هیچ عنوان، حتی با قیمت های گزاف نیز آن را نمی فروشند؛ این نکته ثابت می کند که برنج کشت دوم کیفیت بسیار خوبی دارد. توجه داشته باشید، برنج ایرانی کشت دوم به راحتی پیدا نمی شود.

بعد از برنج کشت دوم، برنج صدری درجه یک قرار دارد. برنج صدری دم سیاه درجه یک، از جمله برنج های ایرانی معطر است و دانه های آن به رنگ سفید صدفی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *