برنج پاکستانی
مردمان کشور ما، به برنج علاقه زیادی دارند. این شدت علاقه باعث بروز تنوعی چشمگیر در انواع برنج در داخل کشور شده است. برنج هندی، برنج پاکستانی، برنج تایلندی و برنج ایرانی برخی انواع برنج موجود در کشور است. بدون شک، انواع برنج هایی که به آنها اشاره کردیم، تفاوت های بسیاری باهم دارند و این تفاوت هاست که باعث شده هر نوع برنج، توسط گروه خاصی از مردم مورد استقبال قرار گیرد.
موضوعی که ما در این متن قصد داریم در مورد آن با شما صحبت کنیم، برنج پاکستانی است. این نوع برنج مزیت ها و معایب خاص خود را دارد؛ اگر می خواهید اطلاعات تکمیلی در مورد این برنج به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید.
همه چیز درباره برنج پاکستانی
کشور پاکستان یکی از کشورهایی است که در آنجا برنج کاشت و برداشت می شود. برنج این کشور در استان های سند و پنجاب کشت شده و دانه های آن بلند و نازک است. یکی از مزیت هایی که می توان در مورد این نوع برنج ذکر کرد، زود پخت بودن آن و خمیر نشدن است. برنج وارداتی کشور پاکستان از نوع باسماتی است و سه نوع به شرح زیر دارد:
برنج ایندیکا دانه بلند
ایندیکا دانه درشت
جاپونیکا
نکته ای که خوب است در مورد برنج های پاکستانی بدانید آن است که تمامی برنج هایی که در کشور پاکستان کشت می شود، از نظر کیفیت و طعم با هم تفاوت داشته و این موضوعی است که در موقع خرید باید به آن توجه و دقت داشته باشید. اگر می خواهید یکی از بهترین انواع برنج های پاکستانی را شناسایی کنید، بهتر است ابتدا یک نوع از آن را خریداری کرده، طبخ کنید و سپس در مورد کیفیت آن به یک تصمیم قطعی برسید.
یکی از موضوعات و شایعاتی که در مورد برنج نوع پاکستانی وجود دارد، سرطان زا بودن آن است. سرطان زا بودن برنج را به وجود آرسنیک در آن نسبت می دهند. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که نه تنها در برنج، بلکه در هر محصول کشاورزی دیگر، ممکن است این سم وجود داشته باشد. وجود آرسنیک در منابع آبی که تحت عملیات تصفیه قرار نمی گیرند، باعث شده نفوذ آن به محصولات کشاورزی شده است. پس به یاد داشته باشید، وجود آرسنیک در محصولات کشاورزی، یک امر طبیعی است، اما این مقدار نباید از حد مجاز خود فراتر رود.
زمانی که یکی از انواع برنج به کشورمان وارد می شود، میزان آرسنیک آن اندازه گیری می شود و تا به حال گزارشی از این بابت که برنج پاکستانی بیش از مقدار مجاز آرسنیک داشته، گزارش نشده است.
برنج پاکستانی بهتره یا هندی؟
سوال دیگری که ممکن است برای بسیاری افراد کم اطلاع در مورد برنج، مطرح شود این است که بالاخره برنج پاکستانی بهتر است یا برنج هندی. در مورد این موضوع هیچ شکی وجود ندارد که بهترین و با کیفیت ترین نوع برنج در کشور ما، برنج ایرانی است. برنج ایرانی از نظر پخت، طعم و عطر نظیر نداشته و هیچ یک از انواع برنج های هندی و یا پاکستانی، حتی اگر بهترین و با کیفیت ترین برند باشند، توان و قدرت کافی برای رقابت با آن را ندارند.
در رتبه بعدی مقایسه انواع برنج، برنج پاکستانی قرار دارد. طعم این برنج و دانه های بلند آن، این نوع را به یکی از خواستنی ترین و محبوب ترین انواع برنج در جاهایی تبدیل کرده که قرار است برنج به میزان زیاد پخته شود. درست است که برخی رقم های برنج نوع پاکستانی طعم محسوسی ندارند، اما این برنج، خمیر نشده و می توان با خیالی راحت آن را در حجم زیاد پخت.
در رتبه سوم و بعد از برنج های پاکستانی، برنج هندی قرار دارد. برنج هندی، تنها مزیتی که دارد، ارزان بودن آن است و کسانی که توان پرداخت قیمت بالایی برای خرید برنج ایرانی ندارند، متاسفانه به سراغ برنج هندی می روند. کیفیت این برنج به هیچ عنوان قابل رقابت با برنج ایرانی نیست و کیفیت پایینی دارد. اگر توان خرید برنج ایرانی را ندارید، برنج پاکستانی بخرید. برنج های پاکستانی از نظر کیفیت در سطح بالاتری نسبت به برنج هندی قرار دارند و طعمشان نیز بهتر است.