دیابت به بیماری اطلاق می شود که منجر به قند بیش از حد در خون (گلوکز خون بالا) می گردد. انواع مختلفی از دیابت وجود دارد که متخصصان آنها را طبقه بندی کرده اند:
دیابت نوع 1 و 2 و دیابت بارداری
تشخیص دیرهنگام و عدم آگاهی، اغلب مدیریت دیابت را برای افراد دیابتی بسیاری دشوار می کند. همچنین دیابت با شرایط مختلفی مانند چاقی و طیف وسیعی از بیماری های قلبی مرتبط است. متخصصان تغذیه اطمینان می دهند که یک رژیم غذایی سالم و مناسب و سبک زندگی مناسب می تواند به شما در مدیریت بهتر دیابت کمک کند. بسیاری از بیماران دیابتی نیز گزارش داده اند که پس از انجام تمام اقدامات احتیاطی، توانسته اند وضعیت را بهبود ببخشند.
یک رژیم غذایی ایده آل مناسب افراد دیابتی ترکیبی از عوامل بسیاری است. غذاهای شیرین و تصفیه شده کاملاً ممنوع هستند. کربوهیدرات های موجود در این غذاها خیلی سریع متابولیزه می شوند و باعث افزایش سطح قند خون می شوند. نوشیدنی های قندی هم خوب نیستند. کمبود فیبر و کالری مایع، مدیریت سطح قند را بدتر می کند. باید غذاهای غنی از فیبر و شاخص گلاسیمی پایین را در اولویت قرار داد.
شاخص گلیسمی (GI) یک رتبه بندی نسبی از کربوهیدرات ها در غذاها بر اساس نحوه تأثیر آنها بر سطح گلوکز خون است. کربوهیدرات های با ارزش GI پایین (55 یا کمتر) به آرامی هضم، جذب و متابولیزه می شوند و باعث افزایش تدریجی گلوکز خون می شوند. کربوهیدرات های با GI بالاتر از 70 باعث نوسانات قابل توجهی در سطح گلوکز خون می شوند. این نوسانات غیر طبیعی با دیابت نوع 2 مرتبط است.
در ادامه این مطلب برخی از سبزیجاتی که دیابتی ها باید در رژیم غذایی خود بگنجانند، آورده شده است. با رشت برنج همراه شوید.
کدو تلخ (خربزه تلخ)
طعم تلخ و تند آن ممکن است بر محبوبیت این سبزی تأثیر بگذارد، اما حقیقت این است که کدو تلخ یا خربزه تلخ یکی از سالم ترین و غنی ترین غذاهای آنتی اکسیدانی است که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کدو تلخ حاوی مواد فعالی است که خواص ضد دیابتی مانند چارانتین دارد که به دلیل اثر کاهش دهنده گلوکز خون و ترکیبی شبیه انسولین به نام پلی پپتید معروف است.
اسفناج
باید دلیلی وجود داشته باشد که ملوان زبل نتوانسته از عشق خود به اسفناج دست بکشد و دلایل زیادی هم برای اضافه کردن اسفناج به رژیم غذایی شما وجود دارد. اسفناج منبع عالی فولات، فیبر غذایی، ویتامین های A، B، C، E و K است. فیبر هضم را به تاخیر می اندازد، که تضمین می کند قند به سرعت متابولیزه نمی شود و باعث افزایش سطح قند خون می شود.
گل کلم
گل کلم انباری از مواد معدنی و مواد مغذی حیاتی است. این سوپر سبزی، همچنین سرشار از پروتئین، منیزیم، فسفر، پتاسیم و منگنز است.GI گل کلم بین 5 تا 15 محاسبه شده است که برای افراد دیابتی ایده آل است. گل کلم همچنین دارای فیبر بالایی است که برای بررسی نوسانات قند خون مفید است.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یک نیروگاه تغذیه است و دلایل بی شماری دارد که بخشی از رژیم غذایی مناسب و شگفت انگیز شما باشد. کلم بروکلی دارای شاخص گلاسیمی 15 است که بسیار پایین می باشد. این سبزی منبع استثنایی از فیبر است که همه اینها آن را به یک غذای عالی برای بیماران دیابتی تبدیل می کند.
یکی از نگرانیهای عمده در میان دیابتیها آسیب وارده به رگهای خونی است. در یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال 2008 در مجله “دیابت” منتشر شد، تیمی از محققان دریافتند که سولفورافان موجود در بروکلی از این نوع آسیب سلولی محافظت می کند. در یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر، محققان دانشگاه گوتنبرگ در سوئد دریافتند که سولفورافان باعث کاهش تولید گلوکز در سلول های کبدی می شود.
مارچوبه
شاید مارچوبه را در خورشو انواع سالاد دیده اید. مارچوبه در غذاهای ایتالیایی و قاره ای بسیار استفاده می شود. مارچوبه علاوه بر افزودن طعمی لذیذ به غذاهای شما، می تواند به کنترل قند خون شما نیز کمک کند. این سبزی غیر نشاسته ای فقط 20 کالری و تقریباً 2 گرم فیبر غذایی در هر وعده دارد. به خصوص سرشار از آنتی اکسیدانی به نام گلوتاتیون است که به تنظیم سطح قند و افزایش تولید انسولین معروف است.
این سبزیجات را در رژیم غذایی خود جای دهید و سطح قند خون خود را به طور طبیعی کنترل کنید.