باسلام خدمت رشت برنجی های خوش سلیقه و دوست داشتنی. امروز می خواهیم طرز تهیه خورشت فسنجان را به طور کامل برای شما عزیزان توضیح دهیم پس با رشت برنج،مرکز تخصصی خرید برنج بی واسطه و همچنین پخش عمده برنج در کشور همراه باشید.
خورشت فسنجان قطعاً اسمی بسیار آشنا است. زادگاه اصلی این خورشت به استان سرسبز گیلان برمی گردد اما به دلیل عالی بودن و همچنین استقبال بی نظیر از آن در تمامی شهرهای کشور رواج یافته است. خورشت فسنجان گیلانی یک خورشت بسیار غلیظ و همچنین ترش است.
در ابتدا باید بگوییم اصالتاً این خورشت در ظرفی بنام گمج درست می شود. گمج یک ظرف سفالی سبز رنگ است که از ارکان اصلی در تهیه خورشت فسنجان به حساب می آید. اما نگران نباشید اگر گمج نداشتید می توانید از قابلمه با حجم مناسب استفاده کنید.
مرحله اول ) ابتدا قابلمه یا گمج را به همراه دو لیوان آب، دوقاشق رب انار ، مقداری نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه بر روی حرارت ملایم قراردهید. زمانی که محتویات گمج به جوش آمد گردوی آسیاب شده را کم کم به آن اضافه نمایید و اجازه دهید مجدد به جوشیدن ادامه دهد.
مرحله دوم ) در این مرحله مرغ ها را در تابه سرخ کنید تا مقداری طلایی شود. این کار به له نشدن مرغ ها در خورشت فسنجان کمک می کند.
مرحله سوم ) زمانی که گردوهای داخل خورشت روغن پس داد و رنگ تقریباً تیره ای به خود گرفت ، مرغ های سرخ شده را به آن اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را مقداری کمتر نمایید.
مقداری نمک ، فلفل و آب انار به آن اضافه کنید و اجازه دهید دو تا سه ساعت با حرارت بسیار ملایم به جوشیدن ادامه دهد و وقتی که کاملا غلیظ شد و روغن پس داد فسنجان شما آماده است.
در ضمن برای روغن دار شدن هر چه بیشتر خورشت می توانید هنگام جوشیدن به دفعات، تکه های یخ به فسنجان اضافه کنید.
شیمی بلامیسر نوش جان