باقلاقاتق یک خورشت محلی است که اصالتش به استان سرسبز گیلان برمیگردد. این خورشت نام آشنا به دلیل سادگی و خوشمزگی کم نظیرش در سراسر کشور مشهور است باقلا قاتق غذایی است که می بایست آن را با برنج میل کرد و نهایت لذت را برد.
مرحله اول ) ابتدا پاچ باقلاکشاورزی را چندین ساعت در آب بگذارید تا کاملاً خیسانده و نرم شود و سپس پوست آن ها را دانه دانه جدا کنید.
مرحله دوم ) پاچ باقالاها را در یک دیگ مناسب به همراه روغن یا کره، شوید، زردچوبه و سیر خرد شده تفت بدهید.
مرحله سوم) بعد از گذشت ۱۰ دقیقه از تف دادن، به خورشت سه لیوان آب اضافه نمایید و پس از جوشیدن و نرم شدن باقلا ها تخم مرغ ها را به همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید. بعد از گذشت ۳۰ یا ۴۰ دقیقه خورشت باقلاقاتق شما آماده است.
نکته: بعد از اضافه کردن تخم مرغ خورشت را هم نزنید.
این خورشت خوشمزه را می توان با برنج شمالی به همراه ماهی شور یا ماهی دودی میل نمود.
شیمی بلامیسر، نوش جان