سالم ترین برنج از نظر شما کدام است؟ چرا خوردن برنج برای کسانی که سعی در کاهش وزن دارند یا رژیم غذایی محدودکننده کالری سختی دارند چنین مشکلی ایجاد کرده است؟ به عبارتی ساده تر برنج، دشمن اهداف مرتبط با کاهش وزن نیست بلکه دانش ناکافی در مورد این ماده غذایی دشمن اصلی عدم کاهش وزن است.
اگر می خواهید به این دانش برسید که سالم ترین برنج کدام نوع از برنج است، با ادامه این مقاله در فروشگاه انلاین رشت برنج همراه باشید.
برنج سفید
در ابتدای مقاله سالم ترین برنج، به برنج سفید اشاره می کنیم. برنج سفید نسخه بسیار تصفیه شده برنج خام (شلتوک) است که پوست کنده و آسیاب می شود. چیزی که این رقم را علیرغم مصرف گسترده آن در سراسر جهان، نه چندان سالم می کند، این واقعیت است که فرآوری و آسیاب کردن، بخش های قابل توجهی از غلات و سبوس را از بین می برد. سبوس سرشار از فیبر غذایی و همچنین مواد مغذی است که برای سلامت انسان مفید هستند. به گفته متخصصان تغذیه، اگر برنج سفید تحت فرآیند صیقل دادن بیشتری قرار گیرد، لایه آلورون آن هم برداشته می شود که منجر به از دست دادن تمامی مواد مغذی آن می شود. این لایه سرشار از ویتامین های B، چربی های ضروری و سایر مواد مغذی است.
مهم ترین مشخصه برنج سفید در درجه اول نشاسته است. به دلیل فرآوری، برخی از مواد مغذی ضروری مانند تیامین (B1) و سایر ویتامین های B کم می شود. مصرف برنج سفید غیرغنی شده می تواند منجر به بیماری به نام بری بری شود که به دلیل کمبود تیامین رخ می دهد.
همچنین برنج سفید با افزودنی هایی ترکیب می شود که می تواند در موارد خاص به بدن انسان آسیب برساند و باعث ایجاد اختلالات متابولیک مانند دیابت، چاقی و غیره شود. به گفته متخصصان، آسیاب و صیقل دادن برنج،
67 درصد ویتامین B3
80درصد ویتامین B1
90 درصد ویتامین B6
60 درصد آهن
نیمی از منگنز و نیمی از فسفر را از بین می برد. همانطور که این حقایق ممکن است نگران کننده به نظر برسد، حذف کامل برنج سفید ممکن است برای اکثر مردم یک انتخاب سخت باشد. اینجاست که جایگزین های سالم تری مانند انواع برنج رنگی وارد عمل می شوند.
جایگزین های سالم تر: قهوه ای، قرمز و سیاه
برنج قهوه ای و قرمز هر دو دارای مشخصات غذایی مشابهی از جمله فرآیند برداشت هستند. اینها انواع برنج بدون پوست یا نیمه پوست هستند، به این معنی که میتوانید سبوس و دانه هایی را بجوید که خواص مفید مختلفی دارند. این دو گونه از سالم ترین نوع برنج در جهان بشمار می روند. برنج قهوه ای به راحتی در سراسر جهان در دسترس است، در حالی که برنج قرمز به طور خاص بیشتر در کوه های هیمالیا، تبت جنوبی، بوتان و همچنین جنوب هند برداشت می شود.
به گفته کارشناسان زمانی که درباره ی برنج قهوه ای و برنج قرمز از نظر تغذیه صحبت می کنیم به این نتیجه می رسیم که این دو گونه کاملاً مشابه هستند.
هر دو، منابع عالی فیبر، ویتامین های B، کلسیم، روی ، آهن، منگنز، سلنیوم، منیزیم و سایر مواد مغذی هستند. یکی از چیزهایی که رنگ قرمز را از رنگ قهوه ای آن متمایز می کند، غنی شدن آن با آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد مضر در بدن ما کمک کند.
(همچنین بخوانید : طرز تهیه برنج به روش آبکش و کته)
چرا برنج قهوه ای و قرمز؟
برنج قرمز رنگ غنی خود را از آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین می گیرد که در میوه ها و سبزیجات به رنگ ارغوانی یا قرمز نیز یافت می شود. اعتقاد بر این است که این ترکیب دارای خواصی است که می تواند التهاب و آلرژی را کاهش دهد، از خطرات سرطان جلوگیری کند و به مدیریت وزن کمک کند.
منگنز موجود در هر دو نوع به تقویت متابولیسم کمک می کند، در حالی که منیزیم به میگرن کمک می کند، فشار خون را کاهش می دهد و همچنین خطر حملات قلبی را کاهش می دهد. منیزیم همراه با کلسیم به حفظ استخوان ها و دندان های سالم کمک می کند و از خطرات آرتریت و پوکی استخوان جلوگیری می کند. از طرف دیگر سلنیوم از بدن در برابر عفونت ها محافظت می کند.
علاوه بر این، از آنجایی که آنها دارای محتوای فیبر بالایی هستند، روند هضم را کندتر می کنند که منجر به تقویت سیستم گوارشی می شود. همچنین فیبر به کاهش سرعت تبدیل کربوهیدرات ها به قند خون کمک می کند.
بنابراین غذاهای فیبری دارای بار گلیسمی پایینی هستند. به گفته متخصصان، این دو نوع برنج به افراد دیابتی، به دلیل شاخص گلیسمی پایین و بیماران قلبی نیز بسیار توصیه می شود. آنها غلات کامل هستند که می توانند به کاهش پلاک شریانی، جلوگیری از خطرات بیماری های قلبی عروقی، کاهش کلسترول بالا و تنظیم قند خون کمک کنند.
طبق مطالعات اخیر، مصرف روزانه یک فنجان برنج قهوه ای می تواند خطر ابتلا به دیابت را تا 60 درصد کاهش دهد.اما یک جزء خاص در برنج قهوه ای وجود دارد که می تواند به سلامت انسان آسیب برساند، اسید فیتیک.
متخصصان بر این باورند که اسید فیتیک می تواند مانع جذب آهن و کلسیم شود. این مورد می تواند زمانی اتفاق بیفتد که برنج قهوه ای را همراه با غذاهای غنی از کلسیم یا آهن مصرف کنید. در مصرف برنج قهوه ای کمی دقت کنید.
برنج ممنوعه (سیاه)
زمانی که در چین باستان به عنوان غذایی که فقط برای خانواده های سلطنتی سرو می شد، شناخته شد. مصرف برنج سیاه توسط مردم معمولی ممنوع بود. افزایش روند مواد غذایی که حول گزینههای سالمتری مانند برنج قهوهای، کینوآ یا تخمههای آفتابگردان میچرخند، سرانجام جای خود را به کشف این ابر غذا داده است. دانه های سیاه براق برنج وقتی پخته می شود به رنگ بنفش در می آیند که نه تنها برای چشم ها بلکه برای سلامتی بدن نیز مفید است. و میتواند در صدر سالم ترین برنج ها فرار گیرد.
برنج سیاه، بر فواید تغذیه ای ترکیب برنج قهوه ای و قرمز غلبه می کند. سرشار از فیبر، سرشار از آنتی اکسیدان ها، فیتونوترینت ها، فیتوکمیکال ها، ویتامین E، پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی است. اعتقاد بر این است که برای کبد، کلیه و معده مفید است.
حاوی مقدار زیادی آنتوسیانین است که به جلوگیری از خطرات سرطان کمک می کند. قند و شاخص گلیسمی پایین، آن را به یک گزینه غذایی بسیار مطلوب برای بیماران قلبی، دیابتی و همچنین برای کسانی که فشار خون بالا دارند تبدیل می کند.
یک قاشق سبوس برنج سیاه، که حاوی آنتی اکسیدان های آنتوسیانین است قطعا فواید سلامت بیشتری نسبت به یک قاشق زغال اخته را داراست، با قند کمتر و فیبر، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های بیشتر.
با بیش از 40000 گونه مختلف برنج که در سراسر جهان کشت و مصرف می شود، محروم کردن خود از لذت خوردن انواع آنها ناعادلانه است. یک سبک زندگی سالم همه چیز در مورد ایجاد تعادل بین غذای خوب و تغذیه است. راه حل ان شناسایی مواد مغذی برای سلامتی شما و دادن یک چرخش جالب و خوش طعم به آن است.