برنج جزء اساسی غذای آسیایی است. مدتهاست که بحث در مورد برنج بین علاقه مندان به سلامتی و تناسب اندام داغ بوده است و برخی پیشنهاد می کنند که آن را به طور کامل کنار بگذارید در حالی که برخی توصیه می کنند که بهتر است از جایگزین های سالم تری مانند برنج قهوه ای و برنج قرمز استفاده کنید.
همچنین در میان این گزینه های سالم ، متخصصان تغذیه توصیه می کنند نوعی برنج ممنوع (برنج سیاه) را مصرف کنند. بله ، درست شنیدید “برنج ممنوع”. راز نامگذاری جذاب این نوع برنج به چین باستان برمی گردد ، جایی که برنج سیاه توسط تعدادی از درباریان چینی برای بهبود کلیه ها ، معده و کبد مصرف می شد. پس از آن مصرف عمومی برنج سیاه تنها در چین باستان به ملک سلطنتی و ثروتمندان محدود شد. برنج سیاه به کشت خود ادامه داد اما در مقادیر محدود و تحت نظارت شدید و فقط برای طبقات نخبه و ثروتمند جامعه. مردم عادی از کاشت یا مصرف آن منع شده بودند و از آن زمان به بعد برچسب بسیار مشهور خود برنج ممنوعه را به دست آورد.
برنج سیاه دیگر ممنوع نیست ، اما در مقادیر نسبتاً کمی در مقایسه با انواع دیگر برنج کشت می شود. برنج سیاه یا برنج ممنوعه (چینی) یک نوع برنج کمیاب و بسیار قدیمی است که قرن ها در هند در حال رشد بوده است. این گیاه عمدتاً در منطقه شمال شرقی و قسمتهای جنوبی در هند رشد می کند.
در ادامه این مطلب فواید برنج سیاه را برای کاربران رشت برنج،مرکز تخصصی خرید برنج و پخش عمده برنج در کشور نقل قول خواهیم کرد.
برنج سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها به ویژه آنتوسیانین است که برای بیماران دیابتی ، بیماران قلبی بسیار مفید است و به فعالیت مغز کمک می کند. به دلیل داشتن ویتامین E برای پوست و مو عالی است. همچنین حاوی فیبر است بنابراین سطح قند خون را افزایش نمی دهد. این ماده غنی از آهن است ، بنابراین منبع خوبی برای گیاه خواران است. “
فواید برنج سیاه
سرشار از آنتی اکسیدان ها
رنگ سیاه یا بنفش برنج سیاه نشانگر خواص آنتی اکسیدانی بالای آن است. رنگ سیاهش ملایم نیست و به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان ها ، شبیه به توت سیاه و زغال اخته ، رنگ عمیق تری به نظر می رسد.
خارجی ترین لایه دانه برنج (پوسته) و لایه درونی (سبوس) ، حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان آنتوسیانین است. در واقع میزان آنتوسیانین موجود در برنج سیاه از هر دانه دیگری از جمله برنج قهوه ای و برنج قرمز بیشتر است . آنتوسیانین می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند ، حرکات رادیکال های آزاد را محدود میکند که این محدود کردن می تواند باعث جلوگیری از انواع بیماری ها مانند دیابت و حتی سرطان شود. همچنین می تواند به بهبود عملکرد مغز و کاهش التهاب کمک کند.
برنج سفید و سایر غلات تصفیه شده از مواد مغذی و خواص مفید در فرآیند آسیاب محروم می شوند. بیشتر مواد مغذی برنج در لایه بیرونی ، بدنه و سبوس وجود دارد و از آنجا که برنج سیاه تحت هیچ گونه پالایش یا فرآوری قرار نمی گیرد ، می تواند آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر خود را حفظ کند. برنج سیاه همچنین حاوی آنتی اکسیدان مهم ویتامین E است که برای حفظ سلامت چشم ، پوست و ایمنی مفید است.
سم زدایی طبیعی
مواد مغذی گیاهی موجود در برنج سیاه به بدن کمک می کند تا بدن را از سموم بیماری زا (ناشی از رادیکال های آزاد) پاک کند. برنج سیاه به کبد (یکی از مهمترین سم زدایان بدن) کمک می کند تا مواد ناخواسته را از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی از بین ببرد.
منبع خوب فیبر و کاهش وزن
مصرف برنج سیاه در هر وعده حدود 6 گرم فیبر به بدن اضافه می کند. این فیبر غنی، به تنظیم حرکات روده ، جلوگیری از یبوست ، اسهال و نفخ کمک می کند. فیبر به سموم و مواد زائد درون دستگاه گوارش متصل می شود و پس از اتمام چرخه هضم ، همه را از سیستم خارج می کند. فیبر همچنین پس از مصرف به بدن شما احساس سیری می دهد که مانع از خوردن غذاهای چرب دیگر می شود ، بنابراین به کاهش وزن کمک می کند.
جلوگیری از خطر ابتلا به دیابت
برای جلوگیری از ابتلا به دیابت و چاقی ، توصیه می شود به جای کربوهیدراتهای تصفیه شده از غلات کامل استفاده کنید. لایه درونی یا همان سبوس دانه جایی است که تمام فیبر موجود در برنج سیاه ذخیره می شود. فیبر می تواند به گلوکز (قند) دانه کمک کند تا در مدت زمان طولانی تری جذب بدن شود (از آنجا که فیبر بیشترین هضم را می طلبد) ، در نتیجه سطح قند ثابت را حفظ می کند.
جلوگیری از خطر چاقی
برای افرادی که با چاقی مبارزه می کنند ، برنج سیاه بهترین نوع برنج برای مصرف است. برنج سیاه مملو از فیبر ، نه تنها به شما احساس سیری می دهد ، بنابراین از پرخوری جلوگیری می کند. همچنین مطالعات نشان می دهد که نوع برنج می تواند از مقاومت بدن به انسولین جلوگیری کند ، که اغلب با خطر ابتلا به دیابت و چاقی مرتبط است.
مملو از پروتئین ها
دلیل اینکه متخصص تغذیه از شما خواسته است مصرف برنج خود را کاهش دهید ، کربوهیدرات بالای آن در مقابل پروتئین بسیار کم است. پروتئین ها در ساختن ماهیچه ها و کاهش وزن اضافی بسیار ضروری هستند. برنج سیاه نسبت به سایر برنج ها حاوی 8.5 گرم پروتئین در یک وعده 100 گرمی می باشد در حالی که برنج قهوه ای و قرمز به ترتیب حاوی 8 گرم و 7 گرم پروتئین برای یک وعده است. از سوی دیگر ، برنج سفید جلا داده شده تنها 6.8 گرم پروتئین دارد.
مواظبت ویژه از قلب
خوردن برنج سیاه ممکن است تأثیر مثبتی بر سطح کلسترول مفید بدن شما نیز داشته باشد. مواد شیمیایی آنتوسیانین موجود در برنج سیاه ، کلسترول لیپو پروتئین با چگالی پایین (LDL) را که به کلسترول بد یا مضر معروف است ، کاهش می دهد ، که یکی از عوامل مشترک بیماری های قلبی عروقی است. همچنین ثابت شده است که برنج سیاه به طور فعال آترواسکلروز (سخت شدن و گرفتگی عروق) را نیز کاهش می دهد.